vrijdag 6 april 2012

Andersvaliden: te verwaarlozen ...


De belangrijkste Zedelgemse andersvaliden hebben een naam gekregen, Grint en Gehaksel.
Met veel poeha werd enkele weken terug aangekondigd dat het parkeerprobleem van Zedelgem-dorp definitief opgelost is: er zijn enkele nieuwe parkings waarvan de grootste achter de school ligt. Deze laatste telt immers 70 plaatsen, waarvan twee voor andersvaliden en daarnaast nog enkele parkeerplaatsen voor de politie.
We zijn even ter plaatse geweest en wat we zagen was triestig. Oh ja de parkeerplaatsen zelf zullen ruim en mooi zijn en ze kunnen nu al gebruikt worden, daar gaat het niet om. 
De aannemer die echter het materiaal leverde voor de afwerking heeft dit echter doodleuk neergekieperd op de parkeerplaatsen voor andersvaliden. Eentje word gebruikt voor grint en het andere voor gehaksel.
Blijkbaar vond niemand het nodig om de aannemer hierop te wijzen en hem te verplichten om deze plaatsen vrij te houden of terug vrij te maken. Het argument dat dit maar een tijdelijk probleem snijd geen hout : je wagen parkeren op de parkeerplaats van een andersvalide vormt ook 'maar' een tijdelijk probleem. Dat doe je niet ! En terecht krijg je een boete als het wel doet !
En ja, hiermee illustreert de gemeente eens te meer haar (parkeer)beleid : te weinig doordacht, te weinig aandacht voor de echte problemen, te weinig respect voor de burgers.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten