zaterdag 19 mei 2012

Pré-verkiezingscampagne CD&V-Nieuw op het schuim van de Zedelgemnaars ?


Je kunt er niet naast kijken. Om de zoveel weken word je uitgenodigd op een receptie op de gezondheid en op de kosten van het gemeentebestuur, dus op de kosten van de Zedelgemnaars.
Soms gaat het om het lustrum van een vereniging. Het is een goede traditie dat een vereniging bij een lustrumviering een receptie aangeboden krijgt door de gemeente.
Maar nu kan het blijkbaar niet op. Men organiseert avonden per deelgemeente om de burger te informeren over hoe goed men het gedaan heeft en wat de plannen zijn voor de nabije toekomst. Je mag er zelfs vragen stellen (niet al te kritisch want dan worden deze niet beantwoord zoals in Veldegem).
Er moet veel ingehuldigd worden, een nieuwe parking waar op zijn diefjes in de dagen ervoor eindelijk de parkeerplaatsen voor anders-validen werden vrijgemaakt, een nieuw wandelpad in de Westhille, telkens met een veelkleurige verzorgde uitnodiging. Ook de politie kon niet achterwege blijven en organiseert info-avonden per deelgemeente.

Is het omdat we kritisch ingesteld zijn dat we dit opmerken ? Zijn er echt meer recepties of is het slechts een indruk ? Even de zoekfunctie van de gemeentelijke website gebruiken en zoeken op 'receptie'; slecht twee hits waarvan een het reglement om dit aan te vragen, dus slechts een indruk.

Als we echter de begroting bekijken dan blijken we toch gelijk te hebben en dat het nog stukken erger is dan we dachten. In de begroting vinden we ze terug als 'receptie - & representatiekosten', rekening 61315. Voor het jaar 2010 werd hiervoor 48.825 euro uitgegeven maar het is vooral het budget van 2011 dat ons naar adem doet happen, zomaar eventjes 209.250 euro. Omrekenen per gezin betekent dat een uitgave van ongeveer 7,5 euro die in een jaar opgetrokken wordt tot ruim 30 euro. Uw gratis pint zou voor minder zijn smaak verliezen.

Uw drinkgeld geschonken aan het gemeentebestuur.

Het heeft ons bijna de indruk dat de vele recepties bedoeld zijn om iedereen te plezieren en te verdonkermanen waar het beleid in de fout gegaan is. Van de ene receptie naar de andere en de gewone burger, hij betaalt het gelag, letterlijk ...

In een vorig blog had ik het over de verbouwing van het vroegere gemeentehuis. De notulen van de raadszitting van 23 februari waarin dit besproken werd zijn goedgekeurd en gepubliceerd. De officiële raming voor de opdracht "verbouwing en uitbreiding oud gemeentehuis Zedelgem voor de huisvesting van OCMW en Sociaal Huis" bedraagt 2.648.365,29 EUR incl. 21 % btw maar het bedrag kan nog hoger uitvallen. We lezen immers ook "Afhankelijk van de resultaten van deze algemene offerteaanvraag zal het op het gemeentebudget voorziene krediet passend verhoogd worden."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten